Hop til hovedindholdet

FOF logo

Inspirationsaften om bæredygtighed, Odense


Dato og tid

Tirsdag d. 17. september 2024 kl. 17:00 til 20:30

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 16. september 2024 kl. 15:00

Sted

Kulturmaskinen, lokale: "Oluffa", Farvergården 7, 5000 Odense C Kulturmaskinen, lokale: "Oluffa"
Farvergården 7
5000 Odense C

Inspirationsaften om bæredygtighed, Odense


Inspirationsaften om bæredygtighed for undervisere og medarbejdere i aftenskolen

Med denne inspirationsaften ønsker vi at give dig input til, hvordan du kan arbejde med bæredygtighed i undervisningen - og derhjemme.
 
Du kan læse mere om programmet for aftenen nedenfor.

Program
Kl. 17:00 - 17:10: Velkommen
Kl. 17:10 - 18:15: ”Hvordan kan du gøre hverdagen mere bæredygtig?”, foredrag v/ Peter Tanev
Kl. 18:15 - 19:00: Mad & drikke-pause
19.00 - 20:20: Workshops (læs mere nedenfor)
Kl. 20:20 - 20:30: Fælles afslutning og tak for i aften


Foredrag: "Hvordan kan du gøre hverdagen mere bæredygtig?"
v/ Peter Tanev, meteorolog og TV-vært.

Med udgangspunkt i klimaændringer og klimaet generelt, bliver der i dette foredrag taget fat på, hvor meget vi mennesker “fylder” på jordkloden, og hvad du kan gøre for at mindske dit CO2-aftryk. 

Dette foredrag skal ikke forstås som en “løftet pegefinger”, men tværtimod en aha-oplevelse omkring hvor stort et aftryk vi som mennesker egentlig sætter på kloden hver dag, for alle personer sætter et CO2-aftryk, hvilket har en mærkbar betydning for klimaet i nu- og fremtiden.

I foredraget lærer man, i hvilket omfang man selv kan gøre hverdagen mere bæredygtig med konkrete eksempler. 

Peter gør dig i foredraget klogere på, hvad ændringerne i klimaet har af konsekvenser for Danmark. Herunder hvordan vores måde at leve på påvirker kloden, atmosfæren og klimaet. Hvor meget mad smider du ud? Hvor meget CO2 går der på en flyrejse til Barcelona? Hvor meget skrald producerer du hvert år? Hvad sker der egentlig med det danske vejr?  Det er blot et uddrag af de spørgsmål, som du kan forvente at få svar på i dette foredrag. 

Som sædvanligt bliver det hele leveret med Peter Tanevs humoristiske tilgang til klima, vejr og naturvidenskabelig formidling.
 

Vælg mellem 3 workshops

I nedenstående workshops møder du dine kolleger i en munter, arbejdsom og inspirerende atmosfære, og du går hjem med konkrete ideer og råd til, hvordan du får mere bæredygtighed ind i din undervisning og/eller hverdag. Du kan vælge én af nedenstående workshops, da de foregår samtidig:
 
Workshop A (yoga): "I orkanens øje er der altid ro"
v/ Helene Lysekilde Goldberg, indehaver af Inde ro, Odense
 
Yoga, mindfulness og meditation har i generationer lært os, hvordan vi kan skabe en bæredygtig livsstil med krop, sind og følelser i balance – uanset hvad vi møder i os selv eller den ydre verden. Vi bruger følelsen vrede som eksempel på indre støj og lidelse, da den er en eminent læremester.
 
Det og meget mere skal vi lære om, når Helene inviterer til filosofi i praksis på yogamåtten. Du vil møde oplæg samt et par simple teknikker, som du kan bruge i din undervisning og i din egen hverdag til at bringe lidelse i alle former til ophør, til at øge trivsel, velvære og skabe mening. Og du vil også møde en yogaoplevelse, som vil skabe dyb forløsning. 
 
HUSK tøj du kan bevæge dig i. Vi sørger for øvrigt udstyr. Alle kan være med uanset niveau og erfaring.
 
Helene fra Indre ro i Odense er din guide. Hun er yogalærer og hypnose psykoterapeut samt forfatter til yogabogen ”Hvil i dig selv og din krop” samt selvhjælpsbogen ”Vrede – en mulighed for forandring. 
 
 
Workshop B: "Mindre madspild"
v/ Katrine Hjære
 

På denne workshop skal vi arbejde med bæredygtighed i køkkenet (workshoppen er for alle aftenskoleundervisere og ikke kun for madundervisere). Få tips og tricks til, hvordan du kan ændre dine indkøbsvaner, så du ikke får købt for meget. Og få input til, hvordan du kan bruge nogle af de ingredienser, der har tendens til at ende i skraldespanden. Gode rester er blot en gave til næste dags måltid.

 

Underviseren er Katrine Hjære Rasmussen. Hun er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed og har i mange år arbejdet med mad og mennesker, både som selvlært kok og underviser. Hun er optaget af at bidrage til grøn omstilling af vores fødevareområde, gennem smagfulde måltider og formidling af de elementer, der spiller ind, når maden skal være grønnere og madspildet mindre. 

 
 
Workshop C: "Trash Tegning"
v/Kristian Hoff Østergaard 
 
Ved brug af indsamlet affald bliver vi introduceret til, hvordan simple tegneteknikker kan forvandle skrald til kreativ udfoldelse og kunst. Underviseren viser og fortæller, hvordan han bruger affald i sin undervisning, og dermed sniger samtalen om bæredygtighed ind ad bagvejen, i en skabende aktivitet der i sig selv fremmer fordybelse, ro og mental trivsel. Vi tegner alle med, og ender aftenen med vores helt egen unikke skraldekunst.
Underviseren har affald, blyanter, papir etc. med, men medbring også gerne dit eget - også affald!
 

Deltagelse i inspirationsaftenen er gratis, men vi forebeholder os ret til at opkræve et no-show-fee på 200 kr., hvis du efter tilmelding udebliver uden at give os besked.
 
Arrangementet er støttet af Kulturministeriets pulje til udvikling af lokal folkeoplysning

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

FOF
Nina Bak

Tlf: +45 40114242
nb@fof.dk

Kontaktinformation til arrangør

FOF
Nina Bak

Tlf: +45 40114242
nb@fof.dk